Sandblæsning af stål

Fristråleblæsning - den bedste metode til afrensning af stål

Sandblæsning (også kaldet fristråleblæsning) er en metode til at afrense stål for rust og gammel maling. Det er uden sammenligning den bedste afrensningsmetode til dette formål. Sandblæsning foregår ved, at man ved brug af luft under højt tryk blæser sand eller andre småpartikler ind på et stålemne. Herved fjernes al rust, gammel maling eller anden uønsket belægning på emnet.

Duusgaard Coating har i 2009 opført en ny miljøgodkendt hal udelukkende beregnet til forskellige former for fristråleblæsning til enhver afrensningsopgave. I hovedkabinen anvendes stålgrit til de største og mest krævende blæseopgaver. Stålgrit er et skarpkantet blæsemiddel som effektivt fjerner rust og gammel maling og samtidig sikrer en ru overflade, hvilket er nødvendigt i forbindelse med efterfølgende malerbehandling.

Udover den store hovedkabine, indeholder blæsehallen to mindre kabiner. Her blæses der med henholdsvis glasperler og korund, hvilket primært anvendes til blæseopgaver som ikke kræver yderligere behandling. Det kan for eksempel være rustfrit stål, hvor der er høje krav til finish eller mindre dele i beskyttede miljøer som for eksempel motorkomponenter.

Herudover har vi mobile anlæg, så vi kan sandblæse på faste installationer i industrien og på skibe, hvor end disse måtte befinde sig.

Hvis forholdene ikke egner sig til sandblæsning, kan Water-jetting anbefales.

Sandblæsning

Sandblæsning anvendes blandt andet til afrensning
af stål og beton.

     

Duusgaard Coating ApS

Skibsbyggerkaj 4

9850 Hirtshals
Tlf: +45 98 94 58 11

Mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.